Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2009 12:33 - КАМЕННАТА ЕПОХА: ЕДНА ИСТОРИЧЕСКА ЛЪЖА
Автор: rrosenn Категория: Технологии   
Прочетен: 2169 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 19.08.2009 12:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Знаете ли, че преди 700 000  години хората са прекосявали океаните с много добре конструирани кораби?

Или чували ли сте, че хората, характеризирани като „първобитни пещерни хора”, са притежавали художествени умения и разбирания, толкова изтънчени, колкото и тези на съвременните художници?

Знаете ли, че неандерталците, които са живели преди 80 000 години и които еволюционистите изобразяват като „хора-маймуни”, са изработвали музикални инструменти, изпитвали са наслада от облеклото и аксесоарите и са ходели по нетърпимо горещите пясъци с добре оформени сандали?

По всяка вероятност вие никога не сте чували за никой от тези факти. А напротив, най-вероятно сте останали с  погрешното впечатление, че те са били полумаймуни-полухора, неспособни да стоят напълно изправени, които не са можели да изговарят думи и са издавали само странни звуци. Това е така, тъй като цялата тази голяма лъжа е налагана на хората като вас в продължение на последните 150 години.

Причината, която стои зад това, е запазване жива на материалистическата философия, която опровергава съществуването на Бог. Съобразно с този възглед, който изкривява всеки факт, който се изправи на пътя му, Вселената и материята са вечни. С други думи, те нямат начало и следователно нямат и Творец. Тогава как е възникнал животът? Предполагаемото научно обяснение е еволюционната теория.

Защото, докато материалистите твърдят, че Вселената няма Творец, те трябва да дадат свое обяснение за това как животът и десетките хиляди видове по Земята са се появили. Еволюционната теория е сценарият, който те използват за целта. Според тази теория целият ред и живот във Вселената са се появили спонтанно и случайно. Определени неорганични вещества от предисторическия свят са се съединили случайно и са формирали първата жива клетка. В резултат на подобни съвпадения, случвали се в продължение на милиони години, са възникнали и живите организми. И накрая, като последен етап от еволюционната верига, са се появили и човешките същества.

Ранната история на човечеството — за което се твърди, че се е появило в резултат на милиони случайни мутации, всяка една от които е все по-невъзможна от предходната — е изопачена така, че да съответства на този сценарий. Според твърдението на еволюционистите, на което напълно му липсват доказателства, историята на човечеството е следната: По същия начин както живите форми са се развили от примитивни организми към човека, най-високо развитото от всички същества, то така и човешката история трябва да е вървяла от най-примитивни общества към най-напредналите градски общества. Но това предположение е напълно лишено от всякакъв вид подкрепящи го доказателства. То също така изобразява историята на човечеството, следвайки линията на твърденията на материалистическата философия и еволюционната теория.

За да могат да обяснят предполагаемия еволюционен процес, който твърдят, че продължава от едноклетъчни до многоклетъчни организми и след това от маймуни до хора, учените-еволюционисти са пренаписали човешката история. В резултат на това те измислили въображаеми епохи като „Пещерната епоха” и „Каменната епоха”, за да изобразят начина на живот на „примитивния човек”. Еволюционистите, за да подкрепят своята лъжа, че човешките същества и маймуните произхождат от един общ прародител, се захванали с ново търсене. Сега те тълкуват всеки камък, парче стрела или съд, разкрити по време на археологическите разкопки, в тази светлина. Изображенията на същества полумаймуни-полухора, които седят в тъмна пещера, облечени в кожи и неумеещи да говорят, са плод на въображението. Първобитният човек никога не е съществувал и никога не е имало Каменна ера. Това не са нищо друго освен измамливи сценарии, измислени от еволюционистите с помощта на една част от медиите.

Всички тези понятия са измама, тъй като последните постижения на науката, особено в областта на биологията, палеонтологията, микробиологията и генетиката, напълно оборват твърденията на еволюционистите. Стана ясно, че представата, че живите видове са еволюирали и са се превърнали в „по-късни” варианти един на друг, е недействителна. Също така и човешките същества не са еволюирали от маймуноподобни същества. Човешките същества са си били хора още от деня, в който са се появили на този свят, и са притежавали висока култура още от този ден до днес. Следователно „еволюцията на историята” също никога не се е случвала.                    

Според еволюционното историческо разбиране човешката история се поделя на няколко периода, точно както става и с предполагаемия ход на човешката еволюция. Въображаеми понятия като Каменна епоха, Бронзова епоха и Желязна епоха са важна част от еволюционната хронология. Тъй като този въображаем портрет е представян в училищата, по телевизията и вестниците, то повечето хора го приемат без всякакво съмнение и си представят, че човешките същества някога са живели в епоха, през която са използвали само примитивни каменни сечива и технологията е била неизвестна.

Когато обаче бъдат разгледани внимателно археологическите открития и научни факти, излиза наяве една много различна картина. Следите и останките, достигнали до днешни дни – сечива, игли, парчета от флейта, лични украшения и накити – показват, че от културна и социална гледна точка хората винаги, във всеки един период от историята са водили цивилизован живот.

Преди стотици хиляди години хората живеели в къщи, занимавали се със селско стопанство, разменяли стоки, произвеждали тъкани, хранели се, посещавали роднини, проявявали интерес към музиката, рисували картини, лекували болните, извършвали богослужението си и водели нормален живот, както правят хората днес. Хората, които се вслушвали в пророците, изпратени им от Бог, вярвали в Него, единия и единствен Господ, докато останалите се кланяли на идоли. Вярващите, със своята вяра в Бог, съблюдавали моралните ценности, повелени им от Него, докато останалите спазвали суеверни обичаи и извършвали извратени ритуали. Във всяко време от историята, точно както и днес, е имало хора, които вярват в съществуването на Бог, така както и езичници и атеисти.

Разбира се, през цялата история винаги е имало такива, които живеят в по-прости, по-примитивни условия, както и общества, които водят цивилизован живот. Но това в никакъв случай не представлява доказателство за така наречената еволюция на историята, защото, докато една част от света изстрелва космически совалки в космоса, хора, населяващи други земи, все още са лишени от електричество. Това обаче не означава, че тези, които строят космически кораби, са умствено или физически по-развити, т.е. са напреднали повече по предполагаемия еволюционен път и са станали по-културно развити, нито пък, че другите са по-близко до въображаемия човек-маймуна. Това само показва разлика в културите и цивилизациите.

За повече информация: www.harunyahya.com/bulgarian/c_refutation_darwinism.php


Тагове:   лъжа,


Гласувай:
7
01. watchtowerman - Като чета поста Ви,
20.08.2009 10:37
като мисълта:"Човешките същества са си били хора още от деня, в който са се появили на този свят, и са притежавали висока култура още от този ден до днес".
осмислям факта, че от всяко поколение Истината си има защитници. Отстоявайте тази Истина, и не се плашете, ако заради Нея търпите несгоди, дори и само заради факта, че зад Вас идват други, те Ви гледат и вървят след Вас, и заради това - се нуждаят и от примера Ви.
цитирай
2. ran - може би трябва да изберете
20.08.2009 23:51
"Разбира се, през цялата история винаги е имало такива, които живеят в по-прости, по-примитивни условия, както и общества, които водят цивилизован живот. Но това в никакъв случай не представлява доказателство за така наречената еволюция на историята, защото, докато една част от света изстрелва космически совалки в космоса, хора, населяващи други земи, все още са лишени от електричество. Това обаче не означава, че тези, които строят космически кораби, са умствено или физически по-развити, т.е. са напреднали повече по предполагаемия еволюционен път и са станали по-културно развити, нито пък, че другите са по-близко до въображаемия човек-маймуна. Това само показва разлика в културите и цивилизациите."

има ли еволюция или няма?
цитирай
3. rrosenn - ran, виж връзката и ще разбериш, че ...
21.08.2009 10:53
ran, виж връзката и ще разбериш, че няма.
цитирай
4. lado - Извинявайте всички, които сте в...
25.08.2009 20:40
Извинявайте всички, които сте взели отношение по въпроса, но колко от вас са правили археологически разкопки, и ако да - къде?
Иначе съм привърженик на креативизма.
Да се върнем на археологията - през енеолита има по нашите земи прекрасни образци на "дизайнерски" решения като форми и декорация - надминаващи с класи съвременни решения , но технологията е примитивна. Искам да кажа, че художествения аспект е изпреварил техническия . Което ме подсеща да пусна един пост на тази тема, верно - ще бъде много специализиран, но няма как иначе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rrosenn
Категория: Други
Прочетен: 156077
Постинги: 86
Коментари: 13
Гласове: 168
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31