Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2017 20:43 - Дивашка опозиция - истерична реакция
Автор: 1997 Категория: Политика   
Прочетен: 4450 Коментари: 2 Гласове:
-6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Дума 30. Октомври 2017 , брой: 212 Таня Джаджева
Истеричната реакция на Бойко Борисов след края на заседанието на конгреса на БСП в събота е абсолютно невъобразима. Ако, разбира се, човек се опитва да разсъждава от гледната точка на здравия политически разум.
Значи, имаме си власт, която непрекъснато ни убеждава, че е стабилна, единствено възможна и поради това спокойна и уверена, че правителството си има водач, който в управленското си величие дори надскача лимитите на татковината. И в един момент същият този т.нар. водач изтрещява със страшна сила заради ... какво? Заради заседание на конгреса на опозиционната партия. Принуждава по нощите бледи пиари да плюнчат гневна позиция, в която изреждат "най-мракобесните времена, взривяваните църкви и националните катастрофи" и обявяват, че "ескалира езикът на омразата". И свиква т.нар. си Изпълнителна комисия!!
Вие схващате ли докъде се докара, горкият? Управляващият се опълчи на опозицията! Е, няма такъв майтап. По-скоро, няма такъв подарък - и за Корнелия Нинова, и за настояващите заедно с нея социалистите да се съберат на най-високия си форум именно сега и именно за да докажат, че са политическата алтернатива за България. Господ да го поживи, все такива самоубийствени идеи да му дава, все в тоя тон да го кара. И все така да се крие, горкият той...
Да, всъщност скриването на Борисов именно от вчерашната пресконференция, която трябваше да разобличи "лъжите, манипулациите и фалшивите новини на БСП", е най-голямото доказателство, че нещата по върховете на ГЕРБ са заплашително разклатени. Комай само Томислав Дончев донякъде го беше схванал и на влизане в сградата на партията сутринта смотолеви, че не е сигурен дали има повод за гняв и за реакция.
Цялото мероприятие беше пълен провал. Но показа няколко неща. Че Борисов дерайлира все по-често и все по-лесно. Че когато от едната страна му диша във врата Цветанов, а от другата може да разчита на бившия актьор Тома Биков и не неподдаващия се на определяне Антон Тодоров, нещата съвсем зазляват. Че когато БСП започне да нарича нещата с истинските им имена, отговор по същество от тия хора не може да има. Тогава Павлова започва да каканиже, че искат "да загробят имиджа на България", Цветанов достига интелектуален пик с "дивашка опозиция" и "те искат да ни върнат във феодалното робство, което са го правили през всичките тези години", а Дончев е принуден да ехидничи за посттравматичен стрес.
А пък ние, наивните, за малко да решим, че Борисов най-сетне свиква т.нар. Изпълнителна комисия, за да ни каже защо синът на шефа на парламента е в борд на държавна фирма и вярно ли е, че дъщеря му - с образование "облекло и дизайн", е назначена в "Информационно обслужване". Или защо сегашният му здравен министър е сключвал договори във ВМА с мъжа на дъщеря си. Или в колко точно борда е мъжът на пиарката му.
Не би. Дивашка опозиция, какво да я правиш.
 



Гласувай:
3



1. redabys - мръсни комуняги гадове
29.10.2017 22:21
мръсни комуняги
гадове
цитирай
2. 1997 - Е, защо е тази истерична реакция?
30.10.2017 07:33
redabys написа:
мръсни комуняги
гадове

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: 1997
Категория: Политика
Прочетен: 3033025
Постинги: 3517
Коментари: 2405
Гласове: 1311
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031