Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2012 22:47 - Швейцарският политик Даниел Стрейч, който стана известен с кампанията си срещу минаретата на джамиите, прегърна Исляма
Автор: rrosenn Категория: Новини   
Прочетен: 1816 Коментари: 0 Гласове:
0



Швейцарският политик Даниел Стрейч, който стана известен с кампанията си срещу минаретата на джамиите, прегърна Исляма.
Член на Швейцарската народна партия (SVP) и добре познат политик, Даниел Стрейч беше първият човек, който предприе инициатива за налагане на забрана на минаретата и за затваряне на джамиите в Швейцария.
Оповестяването на приемането на Исляма от Стрейч е предизвикало фурор сред по...литическите среди на Швейцария и е шокирало подкрепилите забрана за строителство на минарета.
Стрейч води анти-ислямска пропаганда надлъж и нашир в страната, пося сред хората семената на недоволство и презрение спрямо Исляма и прокара път на общественото мнение срещу ислямските проповеди и минаретата на джамиите.
Сега обаче Стрейч става войник на Исляма. Неговите анти-ислямски убеждения накрая до такава степен го доближиха до тази религия, че той прегърна Исляма. Той се срамува от делата си и сега иска да построи в Швейцария най-красивата джамия на Европа.
Най-интересното нещо в случая е, че в момента в Швейцария има четири джамии и Стрейч иска да положи основите на петата. Той иска да потърси опрощение на греха си за разпространението на ненавист срещу Исляма. В момента обмисля да организира кампания, противоположна на предишната си, за насърчаване на религиозната толерантност и мирното съжителство, независимо от факта, че забраната за минарета вече е придобила законов статут.
Това е най-голямата характерна черта на Исляма - че се възвръща с още по-голяма сила, когато е бил изправен пред сблъсък.
Абдул Мажиид Алдаи, президентът на OPI, неправителствена организация, работеща за благото на мюсюлманите, казва, че европейците имат голямо желание да научат за Исляма. Някои от тях искат да знаят за връзката между Исляма и тероризма; такъв беше и случаят със Стрейч.
По време на споровете, Стрейч детайлно се запознал със Свещения Коран и започнал да разбира Исляма.
"Искаше да бъде безмилостен към Исляма, но резултатът беше друг" добави Алдаи.
Въпросът за забрана на минаретата неотдавна бе поставен на референдум в Швейцария, при което швейцарските граждани му придадоха правен статут.



Тагове:   Швейцария,   ислям,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rrosenn
Категория: Други
Прочетен: 205327
Постинги: 87
Коментари: 13
Гласове: 171
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031