Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2011 10:31 - Какво казва Корана за сетивните качества на кожата
Автор: rrosenn Категория: Други   
Прочетен: 1691 Коментари: 0 Гласове:
0



``Смятам, че е дошло времето да кажа: "Ла илаха илла Аллах", няма друг Бог освен  Аллах, "Мухаммед расул Аллах", Мухаммед е Божий пратеник.``

Беше на 8-та Медицинска Конференция в Рияд, като професор Тайетат Тейесен произнесе ислямското свидетелство на вярата и стана мюсюлманин. Той е завеждащ Катедрата по Анатомия и Ембриология в Медицинския Факултет към Университета “Чанг Мей” и е декан на медицинския факултет към този университет. Връзката ни с него започна с това, че му представихме няколко строфи от Корана и изказвания на пророка, които имаха връзка с неговата област - анатомията. Той каза: "И ние имаме в свещените книги на будизма места, които дават точно описание на фазите на развитие на ембриона." След това казахме, че искаме да научим повече за това и да видим какво пише в тези книги. И така се разбрахме да се срещнем следващата година.

След една година, когато беше дошъл като изпитващ на студентите по медицина в университета Абдул-Азиз го попитахме и той се извини и каза, че тогава ни е отговорил без да провери. След като започнал да проучва, не намерил никакви подобни текстове в свещените книги на будизма. Тогава му представихме писмена разработка на доклада на професор Кейт Л. Мур със заглавие "Модерната ембриология отговаря на това, което се казва в Корана и в изказванията на пророка Мухаммед." И го попитахме за професор Мур и той каза, че това е един от най-известинте учени на света в тази област.

След като видя този доклад беше много учуден и ние му зададохме въпроси относно някои неща от неговата област, също така и за човешката кожа, като например: "Вярно ли е, че усещането на болка изчезва, когато кожата бъде изгорена много силно?" Той отговори: "Да, ако изгарянето е дълбоко и е унищожило системата, която отговаря за усещането на болка."

"Ще бъде интересно за Вас, че в тази книга, Корана, преди 1400 години е посочено наказанието в огъня на ада за тези, които отхвърлят вярата. Също така в Корана се споменава, че когато кожата е изгорена, Бог ще им даде нова кожа, за да усещат наказанието на огъня.

В това е доказателство, че този, от който произлиза Корана, има познания за нервите в кожата.“ Споменатата строфа от Корана е следната:

"Онези, които не вярват в Нашите знамения, ще ги изгаряме в Огъня. Всякога, щом кожата им се опече, я сменяваме с друга кожа, за да вкусят мъчението. Аллах е всемогъщ, премъдър.” (Сура 4, Аят 56)

И така му представихме няколко строфи от Корана и изказвания на пророка Мухаммед (с.а.с.) и го попихме дали може да е възможно Мухаммед (с.а.с.) да е получил това знание от човешки източник, на което той отговори: "Не, не е възможно Мухаммед (с.а.с.) да го е получил от човешки източник." "Но аз искам да ви помитам, от къде има той това знание." Казахме му "От Аллах (Господ), Всевишният." След това той ни попита: "Кой е Аллах?" Отговорихме му: "Аллах е твореца на този свят. И ако виждате мъдростта, то това е едно упътване от Аллах, Всемъдрия. И ако наблюдавате знанието,

което се намира в творението на този живот, то това показва, че това е творението на Аллах, Всезнаещия. И ако виждате милосърдието, ще сте свидетел на това, че това е творението на Аллах, Милостивия. И т.н. И ако забелязвате единния ред и пълното съгласуване в този свят, то това ви показва творението на Единствения, Всевишния Творец."

Господин Тейесен потвърди това, което казахме, върна се в страната си и държа редица доклади по темата. Разбрах, че 5 от студентите му приели Исляма след това. Накрая настъпи часът на осмия саудитски конгрес по медицина. Доценти (мюсюлмани и не-мюсюлмани) слушаха в продължение на 4 дни доклади в голямата зала, която беше предназначена за темата "Научното чудо на Корана и на изказванията на пророка Мухаммед (с.а.с)" и след това дискутираха по този феномен.

В края на мероприятието професор Тейесен се изправи и каза:

„През последните три години се заинтересувах изключително много от Корана, който бях получил от Шейх Абдул-Маджиид Аз-Зиндани. Той ми даде материали за доклади на П-р Кейт Л. Мур и ме помоли да ги преведа на тайландски и да държа лекции за това пред мюсюлмани в Тайланд. Отговорих на молбата му, а резултатите от изследванията ми можете да видите на видеото, което ви дадох. Искам да кажа, че вярвам, че всичко, което е отбелязано в Корана преди 14 столетия, е без съмнение истина и че това знание не е било възможно да бъде получено по научен път, тъй като пророка Мухаммед не е

можел нито да пише, нито да чете. По тази причина би трябвало Мухаммед да е бил пратеник, който е дошъл да разпространява истината. Тя му била пратена като послание от Създателя, Единствения, Който знае всичко. Този създател е без съмнение Бог – Аллах.“

 

Из книгата: ” Научни открития в Коранадоказани едва с модерната технология

Книги за Исляма на български език могат да се свалят от следните Интернет страници:

www.islamforbulgaria.com

www.way-to-allah.com/bul

 



Тагове:   пророк,   наука,   ислям,   мухаммед,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rrosenn
Категория: Други
Прочетен: 206237
Постинги: 87
Коментари: 13
Гласове: 171
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930