Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2009 19:57 - ОБРАЗЦОВО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА С РАСОВАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ И С ЦВЕТА НА КОЖАТА
Автор: rrosenn Категория: Други   
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове:
0 

Ако размислим добре, няма съмнение, че ние трябва да сме благодарни на Господ и високо да оценим Неговата благодат, изпратена на човечеството чрез арабския пророк Мухаммад, Бог до го благослови и приветства. Дискриминацията е едно от нещастията, сполетели човечеството. Имало е страни, където човекът се е смятал за нечист и господствало убеждението, че след като принадлежи към кастата на недокосваните, то не трябва да има еднакви права с бармините. Други с непоколебима увереност гледат на човека като на обект за провеждане на своите "опити" по умъртвяване и унищожаване. Защото този човек за нещастие се е родил на американска, австралийска или палестинска земя по време, когато чуждите колонизатори са искали за заемат мястото му в неговата родина и да го изгонят от земята му. На други места устройвали лов на хора, превръщали ги в роби, а след това ги принуждавали да работят като добитък, само защото са се родили в Африка и кожата им е с черен цвят. Накратко казано, дискриминацията заради националност, пол, цвят на кожата и език, още от древни времена е причинявала на човека нeизброими страдания, ставала е причина за неговото неподчинение, била е в основата на агресията на една страна срещу друга, за покоряването и разграбването на един народ от друг. Много човешки поколения са се излагали на зверско избиване. Но се явил пророкът и предложил толкова ефикасно лекарство за излекуване на този недъг, че и враговете на мюсюлманите го признават. В цялата история на проблема с расовата дискриминация не се е намерило такова кардинално решение, каквото е намерено в Исляма.

Вождът на негърското национално движение против белите Малколм Икс, най-известният негърски лидер в Америка, приема Исляма и извършвайки Хадж вижда, че хора от всички раси, националности, цветове на кожата, разговарящи на различни езици, пристигат от Изток, Запад, Север и Юг, за да се срещнат на едно място. Облечени в едни и същи дрехи, те произнасят в един глас еднаквите за всички думи: "Ето, аз съм пред теб, Боже"* - рамо до рамо те крачат всички заедно, извършвайки церемонията по обикалянето на Кааба, а също така се молят заедно, като стоят зад един имам. Малколм искрено споделил, че именно тук е намерил правилният отговор на всички расови проблеми и че всички други предприемани стъпки в тази област са грешни. Негърският вожд бе убит, но написаната от него автобиография и досега говори за дълбоката следа, която поклонението Хадж е оставило в него.

Хадж, от една страна, е религиозен обред, а, от друга, един от стълбовете на мюсюлманската религия. Този, който гледа на Исляма като на система с всичките й основни моменти, не може да намери нещо, на което Ислямът да дава предпочитание поради интересите на определена нация, племе, раса или класа. Законите на Шариата неоспоримо доказват, че те са пригодени за повсеместно разпространение върху всички хора. В съответствие с тях синовете на Адам, признавайки принципите на Исляма и като влизат в световното мюсюлманско братство, стават равни помежду си. Отношението на Исляма към немюсюлманите напълно се отличава от това, което са понесли черните от белите. Аналогично е поведението на колонизаторите към поробените народи и отношението на комунистическите правителства към некомунистите и даже към тези, които са напуснали компартиите.

Гласувай:
0
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rrosenn
Категория: Други
Прочетен: 156063
Постинги: 86
Коментари: 13
Гласове: 168
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31